"Schilderen heeft haar manier van leven gevormd en is voor haar een manier om te communiceren. Zo kan ze zeggen wat niet met woorden gezegd kan worden. In haar schilderijen vind je de persoon die ze is. Zij noemt haar schilderijen haar "zelfportretten" - Tineke Kleij-van den Boomen"

 

 

Tineke Kleij-van den Boomen. Leeft en werkt als kunstenaar in Sint Oedenrode. Ze is autodidact.

De Duitse kunsthistoricus en schrijver Helmut Orpel omschrijft haar werken als volgt: “Veel van haar werken laten een ontbinding van de vaste vormen zien. Je kunt niet meer echt de figuratieve oorsprong terugvinden. Toch is er herkenning. De scheiding tussen figuur en ruimte, tussen fantasie en werkelijkheid, heeft ze nog willen vasthouden maar is door de ontbinding van de vorm gerelativeerd.”

De werken van Tineke zijn op verschillende exposities in binnen- en buitenland te zien geweest en opgenomen in een aantal kunstgidsen zowel nationaal als internationaal.

Doordat Tineke kanker had heeft ze weer geleerd om kind te (mogen) zijn en vanuit haar gevoel te leven en te werken. Ze wil zich niet vastleggen op of aan een bepaalde stroming in de kunst en/of op een andere manier. Ze neemt alle vrijheid om dat te doen wat ze – zonder aan wat voor regels dan ook gebonden te zijn – wil gaan doen.

Voor Tineke is kanker inmiddels een gepasseerd station. Haar ziek zijn heeft haar de mogelijkheid gegeven om verder te groeien. Zie ook http://www.tinekekleij.nl/index/155457878_Genezende+kunst.html#.WARGRuS7qM9.

Haar vrijheid
De schilderijen die u op deze website tegenkomt zijn Tineke's oude creaties, studiemateriaal en haar nieuwste creaties. Haar creaties zijn gebaseerd op het hoogste goed wat er is. Vrijheid. De vrijheid van denken en de vrijheid van verbeelding.

Ze hoopt dat u van haar schilderijen kunt genieten.

Wilt u op de hoogte blijven van Tineke’s werk en exposities schrijf u dan in op haar nieuwsbrief op http://www.tinekekleij.nl/nieuwsbrief.html#.Vgje5svouM8.

Hebt u belangstelling voor (een van) Tineke’s creaties. Reacties worden zeer gewaardeerd. Dus vul uw naam e.d. in op (http://www.tinekekleij.nl/reageer/site/0.html#.VgjdFsvouM8).

Bent u geïnteresseerd in het KOPEN of HUREN van (een van) Tineke’s creaties ga dan naar http://www.tinekekleij.nl/index/146297492_ONLINE+WINKEL.html#.VgjgzsvouM8 en bekijk op deze pagina wat uw mogelijkheden zijn.

Tineke ziet of hoort graag iets van u terug.

 

 

 

⇑terug naar boven⇑

Tineke Kleij-van den Boomen, h/o JustBooArt, Kalmoes 14, 5491 KJ Sint Oedenrode

T: +31 (0)413 – 474 317, M: +31 (0)6 - 493 734 86, e-mail: contact, website: www.tinekekleij.nl en www.tinekekleij.com / Ingeschreven in de Kamer van Koophandel te Eindhoven onder nummer 17.24.67.99.