"Het is kwetsbaarheid die vertrouwen haar waarde geeft"

Ferrucci

 

"Vertrouwen - Faith"

"Heel dikwijls komt in mij op hoe wonderbaarlijk en prachtig het leven is als je besluit om je gevoel te gaan volgen. Niet met je hoofd. Niet denken. Gewoon je gevoel volgen in de dingen die je aangereikt krijgt. En doen wat je wilt doen.

Het is 2010. Ik zit na te zweten en te puffen van het joggen. Wederom voel ik dat dankbare gevoel in me opkomen. Vanuit mijn hart komt het omhoog. Dankbaar ben ik vooral voor de jaren, die extra bij mijn leven zijn gekomen. En ook, al klinkt het sommigen wellicht raar in de oren, ben ik dankbaar voor het hele proces. Voor dat wat ik heb mogen ervaren. En voor datgene wat is geheeld.

Even later zit ik in mijn atelier achter mijn laptop. Het is mooi weer, de deuren staan wagenwijd open. Dat vind ik, al breekt soms even de zon door en piept hij van achter de wolken in die momenten tevoorschijn. Ik weet dat velen het niet zo zullen zien en ervaren. Ik hoor het kleine vogeltje, dat op vier meter verwijderd het hoogste lied zingt.

Gisteren heb ik nog een schilderij af mogen maken. En vandaag heb ik een paar nieuwe schilderstukken voorbewerkt. Juist nu ze staan te drogen, heb ik het gevoel u mijn verhaal te moeten vertellen. Zodat u begrijpt waarom ik zo blij en dankbaar ben...

Het is nu ruim vier jaar geleden. Ik stond heel anders in het leven, dat op de kop stond door de kanker die ik had. Al was mijn naam hetzelfde, Tineke had echt gewoon kanker. Kanker was mijn realiteit en ik bereidde me geestelijk, en voor zover dat kan lichamelijk voor op het einde van mijn leven. Ik deed wat er nog moest gebeuren. Kanker kleurde mijn leven. Mijn tijd stond stil, al tikten mijn laatste minuten in een razendsnel tempo voorbij. Op dat moment was er voor mij geen verleden en geen toekomst meer. Alleen het heden was overgebleven."

Titel:  Vertrouwen - Faith - Auteur: Tineke Kleij-van den Boomen - Aantal pagina’s: 68 - ISBN: 978 90 8954 282 3 - Prijs: € 16,00 exlusief verzendkosten.

Het bovengenoemde boek is nog beperkt leverbaar en alleen nog maar bij Tineke te bestellen. Ze is inmiddels begonnen aan het herschrijven van haar boek. In 2018 hoopt Tineke haar boek herschreven te hebben. Zodra het klaar is zal ze dat in een van haar nieuwsbrieven c.q. op deze pagina vermelden.

Wilt u op de hoogte blijven van Tineke’s werk en exposities schrijf u dan in op haar nieuwsbrief op http://www.tinekekleij.nl/nieuwsbrief.html#.Vgje5svouM8.

Hebt u belangstelling voor (een van) Tineke’s creaties. Reacties worden zeer gewaardeerd. Dus vul je naam e.d. in op (http://www.tinekekleij.nl/reageer/site/0.html#.VgjdFsvouM8).

Bent u geïnteresseerd in het KOPEN of HUREN van (een van) Tineke’s creaties ga dan naar http://www.tinekekleij.nl/index/146297492_ONLINE+WINKEL.html#.VgjgzsvouM8 en bekijk op deze pagina wat uw mogelijkheden zijn.

Tineke ziet of hoort graag iets van u terug.

 

 

⇑terug naar boven⇑

Tineke Kleij-van den Boomen, h/o JustBooArt, Kalmoes 14, 5491 KJ Sint Oedenrode >

T: +31 (0)413 – 474 317, M: +31 (0)6 - 493 734 86, e-mail: contact, website: www.tinekekleij.nl en www.tinekekleij.com / Ingeschreven in de Kamer van Koophandel te Eindhoven onder nummer 17.24.67.99.